Klopgeesten

Klopgeesten zijn de meest bekende vorm van geesten. Klopgeesten zijn een onverklaard verschijnsel waarbij de klopgeesten mensen angst aan jagen door geluiden te maken, voorwerpen te bewegen of elektrische apparatuur te ontregelen. Voor de verschijnselen die klopgeesten veroorzaken geldt dat er geen fysieke oorzaken zijn te vinden.

Klopgeesten uiten zich in verschillende manieren. De meest bekende manier waarin een klopgeest zich uit is natuurlijk het maken van kloppende of bonkende geluiden, maar ook andere onverklaarbare geluiden zoals voetstappen of stemmen, komen regelmatig voor.

Ook staan klopgeesten erom bekend dat zij uit het niets voorwerpen gooien of voorwerpen laten verdwijnen waarna zij op een zeer onlogische plek worden teruggevonden. Klopgeesten kunnen ook meubels of andere voorwerpen uit zichzelf laten bewegen. 

Een klopgeest kan erg vervelend zijn en voor veel narigheid zorgen. Wanneer je last denkt te hebben van een klopgeest is het aan te raden professionele hulp te zoeken.

Klopgeesten