Geesten

GeestenGeesten manifesteren zich in allerlei vormen: duistere en doorzichtige figuren, voorwerpen die onverklaarbaar bewegen, akelige geluiden, nare geuren, koude aanrakingen, abnormaal gedrag van elektronische apparatuur, noem maar op. Het verschijnen van geesten is doorgaans plaatsgebonden en geesten verschijnen meestal op koude, vochtige plaatsen en in (oude) gebouwen.

Er zijn verschillende theoriën wat geesten nu precies zijn. Volgens een theorie ontstaan geesten uit bepaalde materialen (zoals stenen gebouwen) die een soort geheugen bevatten. De geesten zijn dan de energie die opgeslagen zit in dat geheugen wat weer vrijkomt onder bepaalde omstandigheden. Geesten worden dan als ware geprojecteerd in de hersens van mensen door de vrijgekomen energie.

Een andere theorie is dat geesten ontstaan na de dood van mensen die door één of andere verschrikkelijke gebeurtenis (verkrachting, moord, e.d.) zijn overleden. De geesten bestaan dan uit de zielen van deze mensen die geen rust kunnen vinden.

Lees ook wat een geest is, of geesten bestaan en welke soorten geesten er zoal zijn. Verder vertellen we ook over het oproepen van geesten en voor als je nog meer wilt weten over geesten zijn er nog interessante boeken over geesten.

Geesten